FAQ

Promotivni proizvodi koji se nalaze na PROMOPOINT.HR namijenjeni su isključivo za prodaju pravnim osobama, odnosno poslovnim subjektima (B2B). Shodno tome, nije moguće naručiti samo jedan komad već su narudžbe moguće isključivo za veće količine. Broj minimalne količine narudžbe razlikuje se od proizvoda do proizvoda, zbog čega preporučujemo da nas za više informacija kontaktirate na info@promopoint.hr.

Osim mogućnosti pretraživanja između 100.000 različitih proizvoda, moguće je i zatražiti jedinstveno, personalizirano rješenje za promotivni paket ili poslovni poklon.

Uz to, putem inovativnog MY LOGO sustava možete brzo i jednostavno aplicirati vaš logotip na odabrane promotivne proizvode i personalizirano pretraživati web shop. Logotip će se automatski prikazivati na prostoru previđenom za tisak, a naknadno možemo prema vašim preferencijama i željama doraditi i personalizirati prostor za tisak.

Osim toga, možete pregledati naše dosadašnje reference koje smo izdvojili u kategoriji Reference ili se inspirirati i pronaći nove ideje za vaš poslovni poklon u kategoriji Out of the box.

Promotivni proizvodi su na glavnom izborniku podijeljeni po kategorijama i potkategorijama, ovisno o njihovoj namjeni i funkciji. Klikom na pojedinu kategoriju, s lijeve strane se nalazi opcija ”Filter” u kojoj možete proizvode pretraživati po cjenovnom rangu i po boji, dok se s desne strane nalazi opcija ”Sortiranje” u kojoj proizvode možete pretraživati po popularnosti, novosti i cijenama (od niže prema višoj ili od više prema nižoj). Klikom na proizvod, možete saznati specifikacije odabranog proizvoda i raspoložive količine po bojama.

Za ekskluzivne poslovne poklone, Out of the box proizvode ili promotivne proizvode kojih u traženom trenutku nemamo na raspolaganju, pošaljite upit na info@promopoint.hr kako bismo vam mogli dati točnu informaciju o (ponovnoj) raspoloživosti, cijeni i ostalim informacijama koje vas zanimaju.

S obzirom na veliki broj različitih promotivnih proizvoda, nažalost, ne možemo ih prikazati na našem web shopu. U slučaju da niste u našoj ponudi pronašli ono što tražite, kontaktirajte nas na info@promopoint.hr.

Kod svakog promotivnog proizvoda postoji ikona „Za više informacija pošaljite upit mailom“. Klikom na ikonu automatski se otvara kontakt obrazac za slanje e-mail poruke u kojoj možete zatražiti sve informacije.

Promotivni proizvodi po narudžbi ili custom made proizvodi su jedinstveni, personalizirani proizvodi napravljeni prema vašim željama, preferencijama i potrebama. Riječ je o proizvodima za koje postoji propisana minimalna količina za narudžbu i za koje je, u pravilu, potrebno duže vrijeme isporuke, ovisno o kompleksnosti izrade i količini naručenog proizvoda. U slučaju da ste se odlučili za promotivni proizvod po narudžbi, kontaktirajte nas na info@promopoint.hr.

BPA je oznaka za plastiku s polikarbonatom. Bisfenol A je opasna kemikalija koja može reagirati sa sadržajem koji se nalazi unutar proizvoda. BPA free oznaka je dokaz kako određeni proizvod ne sadrži navedenu kemikaliju i njihov sadržaj ne reagira s tim proizvodom.

Tisak je moguć na gotovo sve promotivne proizvode u ponudi. Ako ste odabrali željeni promotivni proizvod na kojemu tisak nije moguć, unaprijed ćemo vas obavijestiti i ponuditi zamjenski proizvod na kojemu je moguć tisak logotipa ili željene poruke.

Tisak je moguć na gotovo sve promotivne proizvode u ponudi. Ako ste odabrali željeni promotivni proizvod na kojemu tisak nije moguć, unaprijed ćemo vas obavijestiti i ponuditi zamjenski proizvod na kojemu je moguć tisak logotipa ili željene poruke.

Niže navedene metode aplikacije logotipa nisu primjenjive na sve promotivne proizvode u ponudi niti su istog cjenovnog ranga. Drugim riječima, ovisno o logotipu, predložit ćemo koja je od navedenih opcija najbolja te sugerirati kako najbolje prilagoditi logotip za tisak.

 • Tampon tisak
 • Sitotisak
 • Laserska gravura
 • CO2 gravura
 • Digitalni transfer
 • Digitalni tisak
 • Sublimacijski tisak
 • Transfer na keramiku
 • Vez/štikanje
 • Digitalna naljepnica
 • Smolirana naljepnica
 • Blindruck (slijepi tisak)
 • Foliotisak

Nakon što se odlučite za određeni proizvod, označite boju i upišete željenu količinu, potrebno je kliknuti na „Dodajte na popis“. Svi odabrani proizvodi će se zatim nalaziti na  „Popis za narudžbu“, odnosno u košarici koja se nalazi na vrhu u desnom kutu web shopa. Klikom na košaricu, otvara se pregled svih odabranih proizvoda. Na dnu popisa nalaze se „Vidi košaricu“ i „Zatraži ponudu“.

Odabirom „Vidi košaricu“, u novom prozoru će se prikazati popis svih odabranih proizvoda u kojemu možete naknadno izmijeniti količine ili izbaciti neželjene proizvode i ažurirati košaricu. Ako se slažete s navedenim popisom i ukupnim iznosom cijene, kliknite na „Informativna ponuda“  nakon čega će vam se otvoriti obrazac kojega je potrebno ispuniti s vašim podatcima kao što su ime, prezime, naziv poduzeća, telefon i email adresa. U slučaju da želite napisati dodatne informacije ili napomene, primjerice koje proizvode želite s tiskom, a koje bez, adresu i rok isporuke i slično, možete ih napisati u za to predviđen prostor ”Bilješke o vašoj narudžbi”. Na dnu obrasca možete priložiti logotip. Nakon što ispunite obrazac, potrebno je kliknuti na „Zatražite ponudu“.

U slučaju da na dnu popisa za narudžbu odmah odaberete ”Zatraži ponudu” umjesto ”Vidi košaricu”, preskačete sve navedene korake vezane za izmjenu košarice i odmah otvarate obrazac za narudžbu s istom procedurom.

Klikom na „Zatražite ponudu“ niste napravili narudžbu niti kupnju već ste zatražili informativnu neobvezujuću ponudu koju zatim preuzimaju naši prodajni predstavnici za daljnju obradu nakon čega se javljaju povratno sa službenom ponudom i svim potrebnim informacijama. U slučaju da se slažete sa službenom ponudom, potrebno ju je ovjeriti i s potvrdom plaćanja poslati putem e-maila prodajnom predstavniku s kojim komunicirate kako biste napravili narudžbu.

Minimalni iznos narudžbe ovisi o promotivnim proizvodima koji se naručuju. U pravilu je minimalni uvjet narudžbe promotivnih proizvoda iznos od 250 € + PDV, bez tiska logotipa ili željene poruke, dok za tekstil i ekskluzivne promotivne proizvode ne postoji minimalni iznos narudžbe s obzirom na to da se za svaku količinu posebno obračunava trošak dostave. Neovisno o navedenim informacijama, preporučujemo kontaktiranje prodajnih predstavnika na info@promopoint.hr.

Materijale za personalizaciju promotivnih proizvoda potrebno je poslati u vektorskom obliku: .ai, .eps, .pdf ili .svg te veličine do maksimalno 15 MB.

S obzirom na to da se iza PROMOPOINT.HR nalaze brojni kreativni stručnjaci, nudimo vlastite usluge dizajna i izrade logotipa za personalizaciju promotivnih proizvoda.

Osim navedenih, PROMOPOINT.HR nudi gotovo sve marketinške usluge kao što su pisanje tekstova, vizualizacija, produkcija (npr. posebna kreativna pakiranja, custom made kutije i slično) te općenito izradu kreativnih rješenja i koncepata promotivnih paketa i poslovnih poklona.

Da, nudimo i usluge izrade svih marketinških materijala, uključujući i Point of sale (POS) materijale kao što su dizajn, izrade i priprema letaka, brošura, ambalaža, plakata, naljepnica, raznih reklamnih traka, wobblera, displeja, uniformi, promotivnih stalaka, ali i prezentacijskih sustava. Više informacija možete pronaći u kategoriji Tisak.

Da, moguće je naručiti uzorke promotivnih proizvoda. U tom slučaju, naručitelj snosi trošak dostave. U slučaju da uzorak željenog promotivnog proizvoda nije dostupan u našem izložbenom prostoru, naručitelj snosi trošak narudžbe uzorka i dostave. Rok za povrat uzorka je 3 radna dana. Nakon isteka roka, ispostavljamo fakturu za plaćanje.

Za sve narudžbe koje uključuju tisak na promotivne proizvode, šaljemo službenu simulaciju u elektronskom obliku. Po odobravanju simulacije, cjelokupna narudžba kreće u tisak. Ako vam treba fizički uzorak kako biste odobrili tisak, naručitelj snosi trošak izrade i dostave uzorka, što ujedno produljuje i vrijeme dostave.

Promotivni proizvodi bez personalizacije dostupni su u roku od 3 do 7 radnih dana, uz uvjet da su raspoloživi na centralnom skladištu.

Kod promotivnih proizvoda na koje se aplicira logotip, vrijeme se produljuje ovisno o količini naručenih proizvoda i ovisno o samoj metodi dorade. Naši prodajni predstavnici Vam, u tom slučaju, mogu dati okvirni rok izrade i dostave nakon zaprimljenog upita.

Rok isporuke računa se od trenutka zaprimljene uplate, odnosno, za narudžbe promotivnih proizvoda s tiskom, od odobrene službene simulacije za tisak.

Ne odgovaramo za moguća kašnjenja uzrokovana dostavnim službama i vremenskim nepogodama.*

Trošak dostave nije uključen u cijenu proizvoda te kao takav ovisi o težini samog paketa, a obračunava se prema važećim cjenicima dostavnih službi.

Dostava za područje grada Zagreba je besplatna za narudžbe iznad 265 € + PDV.

Naručitelj može i osobno podignuti robu na skladištu uz prethodni dogovor s prodajnim predstavnikom.

Cijene koje su navedene kod svakog promotivnog proizvoda izražene su bez PDV-a.

U slučaju otkazivanja narudžbe potrebno je kontaktirate brojeve telefona:
01 3775372 ili 01 3768939.

Ako su naručeni promotivni proizvodi s tiskom za koje je već odobrena simulacija, nije moguće otkazivanje narudžbe.

Ako su naručeni promotivni proizvod bez tiska i već su poslani na navedenu adresu dostave, naručitelj snosi trošak povrata robe u skladu s politikom dobavljača kod kojeg je roba naručena.

Pojedini dobavljači ne nude opciju povrata naručene robe.*

Narudžbe se plaćaju putem virmanske uplate po potvrdi narudžbe. Kako bismo ubrzali postupak naručivanja, slobodno pošaljite potvrdu narudžbe i potvrdu uplate na mail prodajnog predstavnika s kojim ste komunicirali i dogovarali narudžbu.

Pojedini dobavljači ne nude opciju povrata naručene robe.*

Moguće je naručiti promotivne proizvode čiji je ukupan iznos manji od minimalnog iznosa narudžbe. Međutim, u tom slučaju je potrebno snositi dodatan trošak dostave.

*Moguće je pomicanje rokova isporuke u slučaju više sile poput kašnjenja dostavnih službi, neuobičajeno dugih carinskih kontrola, prekida napajanja električnom energijom u tijeku proizvodnje, nenajavljenih inspekcijskih pregleda, promjene stanja skladišta dobavljača u vremenu između slanja ponude i konačne narudžbe, i slično. Kod kašnjenja s rokom isporuke, u ovakvim slučajevima, povrat robe naručene sa skladišta izvan Hrvatske i povrat robe s tiskom, nije moguć.