BLOG

Trendovi u božićnim poslovnim poklonima za 2018.

ideje bozicni poslovni pokloni

Bliži se vrijeme u godini kada već tradicionalno razmišljamo što pokloniti svojim bližnjima, prijateljima i poslovnim suradnicima. Kraj godine idealno je vrijeme za pogled unatrag i redefiniranje odnosa koje smo ostvarili tijekom godine. Pomno odabrani poslovni poklon pokazat će suradnicima koliko su nam važni i posebni. U mnoštvu raznovrsnih poklona, trudimo se biti drugačiji, kreativni i darovati inovativan poslovni poklon koji će ostati u sjećanju što dulje.

Dok je na eventima i promocijama kroz godinu brend uvijek u prvom planu, božićni poslovni pokloni traže prisniji, suptilniji pristup koji će još dugo na pozitivan i nenametljiv način prenositi vašu božićnu priču. Kako bismo vam olakšali ovogodišnju potragu za promotivnim poklonima, donosimo vam pregled trendova u svijetu poslovnih poklona.

#1 Gadgeti su sve poželjniji božićni poslovni pokloni

Zvuk umiruće baterije vašeg smartphonea ili tableta sigurno nije ono što želite čuti kad ste daleko od punjača i utičnice, a kasnite na sastanak ili trebate javiti da kasnite po dijete na trening. Svakom millenialsu biti offline jednako je nepostojanju, stoga je rezervna baterija ili powerbank jedan od najkorisnijih gadgeta danas. Dodamo li tome sve blagodati bežične tehnologije, bežični ili solarni punjači, wireless zvučnici s bežičnim punjenjem, bežične slušalice sa svjetlećim logotipom, termos boca s wireless zvučnikom, pa čak i USB memorije pokloni su koji će razveseliti mlađu populaciju donoseći sa sobom i posebnost i uporabnu vrijednost,  čak i ekološku osviještenost.

#2 Hrana kao poslovni poklon

Tko ne voli dobar domaći kulen ili pršut? U blagdansko vrijeme posebno smo naklonjeni hrani, kuhanju i pripremanju domaćih mirisnih specijaliteta. Tradicija darivanja hrane i kvalitetnih pića stara je gotovo kao i samo darivanje. Ako se odlučite za jestive božićne poslovne poklone, svakako odaberite autohtone proizvode s domaćih OPG-ova, po mogućnosti organske, a upotpunite ih kvalitetnim odabirom vrsnih proizvođača vina ili domaćih likera.

Želite li ipak da vaš poklon ostavi dulji trag, odlučite se za prekrasne dekantere, setove za kuhano vino, mužare ili posudice za serviranje koji će upotpuniti blagdansko ozračje svojim lijepim oblicima i kvalitetnim materijalima. U boci vina ćete uživati, ali elegantni otvarač za vino koristit ćete u svakoj prigodi.

#3 Individualizacija i dodatna vrijednost

Svi čeznemo za srećom i pozitivnim emocijama, stoga su personalizirani pokloni odličan odabir ako želite da se vaš dar i vašu tvrtku dugo pamti. Gomilanje nepotrebnih stvari nije u trendu, a pomno odabrani kvalitetni predmeti koji se uklapaju u životni stil onih koji ih primaju daju ‘ono nešto’ što se ne zaboravlja. Znate li koje su životne navike ili hobiji vaših poslovnih partnera, odaberite nešto što će im uljepšati ili olakšati svakodnevicu i začinite to decentnim logotipom.

Tople pletene deke, termosice od najfinijih materijala za slobodno vrijeme u planinama, boce za vodu koje nas motiviraju da pijemo dovoljno vode ili putne šalice s otisnutom individualiziranom porukom bit će savršen odabir za sve one koji cijene svaki slobodni trenutak.

#4 Božićni poslovni pokloni za poboljšanje kvalitete života i ekološki osviješteni pokloni

Uz ekološki osviještene poslovne poklone koji su već godinama pri vrhu odabira tvrtki koje brinu o svom društveno odgovornom poslovanju, veliki porast bilježe i pokloni koji promiču zdravi stil života. Takav poklon daje pozitivnu sliku tvrtke koja ga daruje, a onaj koji ga prima sretan je činjenicom da vam je stalo do njegovog zdravlja i boljitka. Odlučite li se za cjedilo agruma, set za salatu ili pametni mjerač aktivnosti, nećete pogriješiti odabirom.

#5 Bogatstvo materijala, tekstura i boja 

Trend kvalitetnih materijala u proizvodnji promo proizvoda raste iz godine u godinu prateći prodajni asortiman robe široke potrošnje. Tako se poslovni pokloni sve više približavaju brendiranim proizvodima koje svakodnevno promatramo u izlozima trgovina. Pluto, bakar, teksture drveta, staklo i matirane površine dominiraju ponudom, a palete jarkih i odvažnih boja nikad nisu bile tako bogate.

Imate li i nakon ovih ideja nedoumica o odabiru poslovnog poklona ili ne znate gdje pronaći božićni poslovni poklon za svoje partnere, zavirite na našu stranicu www.promopoint.hr gdje se možete inspirirati i oduševiti izborom od čak 100.000 različitih artikla. Svakako pomaže i odabir prema budžetu, pa su tako predloženi pokloni u cjenovnom rangu do 50 kn, do 150 kn i do 300 kn.

Šalice i čaše (425)

Eko poslovni pokloni (309)

Bokali i pribor za vino (188)