BLOG

Kako izabrati pravi promotivni poklon

kako izabrati poslovni poklon

Kako izabrati pravi promotivni poklon ili poslovni poklon pitanje je na koje nije jednostavno odgovoriti, ali svakako vam možemo olakšati nekim smjernicama i koracima koje valja slijediti.

1. Namjena promotivnog poklona

Tražite li promotivni poklon za kampanju, hand out giveaway u shopping centru, promo artikl za brendiranje široke mase, dar za kupce ili poslovni poklon, temelj je odabira kojim ćete eliminirati 80% promo poklona koji ne zadovoljavaju vaše potrebe.

Ako je riječ o većoj publici, svakako izaberite onaj koji će se posebnošću isticati. Poklanjate li poslovnim partnerima, razmislite što znate o njima, čime se bave, što vole, kako bi vaš dar bio odraz poštovanja.

Poklanjate li u nekoj od promo kampanja, izaberite dar koji će kod kupaca pobuditi želju za poistovjećivanje s brendom.

Šalice i čaše (420)

2. Cijena

Nerado se priča o cijenama, ali ona je uglavnom presudni faktor u odabiru promotivnog poklona. Kolika je jedinična cijena, koliki popust na koju količinu? Što prije definirate gornji limit koji možete izdvojiti, na korak ste do odabira, kako se ne bi događale neugodne situacije da ono što vam se sviđa ne ulazi u vaš budžet.

3. Uporabna vrijednost poslovnog poklona

Kad odabirete dar, zapitajte se ‘Bih li ga ja želio/željela dobiti?’. Rijetki su oni koji će se zadovoljiti bilo kojim darom i postoji velika opasnost da dar bude bačen u neki mračni kutak. Bitno je želite li da se promo dar koristi svaki dan, povremeno ili u iznimnim prilikama. Također, od presudne je važnosti koliko će dar impresionirati onoga koji ga prima.

Ponekad je priča oko poklona (pakiranje, kartica zahvale, dizajnirani omot) bitnija od samog dara. Kako bi znali procijeniti kolika je uporabna vrijednost, segmentirajte darove u one za dom i kuhanje, tehno gadgete, darove za sportske aktivnosti, darove za djecu…

Eko torbe i putovanja (126)

Kuhinjski pribor (509)

Notesi i bilježnice (290)

Proizvodi po narudžbi (143)

Šalice i čaše (420)

USB stickovi (118)

4. Odgovara li promotivni poklon brendu

Izaberite promotivni poklon s kojim ćete se ponositi kad ga poklanjate. Svoj logotip nikako nemojte stavljati na proizvode loše kvalitete jer se kvaliteta tvrtke povezuje s poslovnim poklonom. Bavite li se nekim proizvodima za žene, poklonite im nešto što će im olakšati svakodnevicu, npr. praktično pakiranje rašpica za nokte ili slično.

5. Koje su mogućnosti brendiranja promo poklona

Svaki promotivni poklon moguće je brendirati na različite načine. Budite decentni s logotipima i porukama želite li da se vaš dar stvarno i koristi. Izaberite tehniku koja će osigurati postojanost logotipa, a koja neće ugroziti korištenje samog proizvoda. Ako je moguće, napravite posebno pakiranje za svoje darove, iako skuplje, čini veliku razliku.

6. Doživite darivanje kao zabavu

Uživajte u odabiru za svoje partnere ili kupce. Teško je odvojiti nešto vremena od svakodnevnog posla i posvetiti se onome što ne donosi direktnu dobit. Ako to ne radite sami, dajte zadatak nekome tko će se baciti u zadatak, a ne ga samo odraditi, jer ćete za takav način svakako biti nagrađeni – zahvalama, pohvalama i sjećanjem onih koji su dar primili.

Sport i slobodno vrijeme (674)

Tehnologija i elektronika (1315)

Kišobrani (186)

Sportski proizvodi (211)

Torbe i vrećice za kupovinu (401)

Pisaći pribor (883)